Kulturbyggnader

Arkitekt & Miljö har stor erfarenhet från ombyggnader av kulturhistoriska byggnader. Kända exempel från Kalmar är Svensknabben och Ryttmästarvillan. Vi har de senaste 10 åren även genomfört ett stort antal projekt inom renovering av kyrkobyggnader med fokus på höga krav inom anpassning till den speciella kulturmiljön, antikvariska behov och församlingarnas särskilda önskemål och inför nutida och framtida behov.

HAGBY KYRKA

Genomgripande renovering/ombyggnad av medeltida rundkyrka söder om Kalmar. Avskalat kyrkorum med medeltida bänkar. Experimentella förutsättningar för kyrkans användning vid förrättningar och musikföreställningar, i samband med pilgrimsvandringar m.m. Avancerade tekniklösningar till ljud, ljus och bild. Elcentral och övrig teknikinstallationer inbyggt i nya möbelinredningar. Bergvärme, och energieffektiv klimatstyrning till fläktkonvektorer och nyinstallerad golvvärme.

VENTLINGE KYRKA

Omfattande renovering/ombyggnad av medeltida kyrkobyggnad på Södra Öland. Experimentell förutsättningar för kyrkans användning i Södra Ölands viktigaste kyrkorum präglad av intimitet och närhet. Bergvärme, och energieffektiv klimatstyrning, vattenburen golvvärme.


FLISERYDS KYRKA

Renovering och ombyggnad av kyrkobyggnad från 1800-talet 3 mil väster om Mönsterås. Nyanlagt kyrktorg med inbyggd och Bergvärme, och energieffektiv klimatstyrning, vattenburen värme från vägghängda radiatorer.